PGS5022Vos Natuurbeheer kan de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren.

Maaien

Vos Natuurbeheer maait met een bosmaaier bermen, wandelpaden en onder elektrisch raster.

Snoeien en rooien

Behalve als leverancier van zuurstof, hebben bomen vaak nog een andere functie: ze worden gebruikt door dieren zoals vleermuizen, boom- en steenmarters en vogels. Vos Natuurbeheer kijkt ook met een ‘ander oog’ naar deze boom en houdt rekening met de functie van een boom. Op deze manier draagt Vos Natuurbeheer bij aan duurzaam en ecologisch verantwoord bosbeheer.

Vormsnoei

Vos Natuurbeheer snoeit overhangende of overtollige takken en het dode hout uit slecht onderhouden bomen. Fruitbomen
Voor deze vakkundige jaarlijks terugkerende snoeibeurt bent u bij Vos Natuurbeheer aan het juiste adres. Wilt u de boom in een bepaalde vorm gesnoeid hebben? Of wilt u vooral veel fruit aan de boom? Vos Natuurbeheer heeft bij elk verzoek de juiste aanpak.

Dunning

Heeft u bomen die niet meer voldoende groeien en waar veel dood hout in zit? Dan is het soms nodig om er een aantal bomen tussenuit te zagen zodat de andere bomen weer kunnen groeien. Vos Natuurbeheer voert deze dunning op ecologische wijze uit.

Beheer van laanbomen

Laanbomen zijn meestal de oudste bomen op een landgoed of in een park. Vaak tref je in deze laanbomen verschillende holenbewonende dieren aan. Het is daarom belangrijk om de laanbomen op een duurzame en ecologische manier te onderhouden. Vos Natuurbeheer kijkt met een deskundig oog naar deze bomen en stelt een plan op voor ecologisch verantwoord beheer of voor eventuele vervanging van de bomen.